Den Gamle Præstegård

Om os

Om os

Hej, mit navn er Hanne og jeg vil gerne sammen med min mand Erik, byde dig velkommen til ”Den Gamle Præstegårds” hjemmeside. Vi bor her sammen med vor søn Morten og vor lille Jack Russel Terrier Fibo.
“Den Gamle Præstegård” blev bygget i 1904, og fungerede som præstegård for de to kirker i Holmsland Ny- og Gammel Sogn frem til 1998. Da vi overtog ejendommen, påbegyndte vi en gennemgribende restaurering, med stor hensyntagen til stedets historie, sjæl og charme. De to sidebygninger, der i dag rummer hhv. værksted og garage / anneks, har vi siden bygget til i samme stil som hovedhuset. Huset er godt kendt i lokalområdet, da rigtig mange har gået til konfirmationsforberedelse her, eller på anden måde haft deres gang i præstegården. Derfor kender alle huset som ”den gamle præstegård”… og det hænger stadig ved.
Ejendommen er meget centralt beliggende i et naturskønt område – tæt på Kloster by og lige midt imellem Ringkøbing og Søndervig, med kun få kilometer til både fjord og hav. Huset ligger på Holmsland højeste punkt, og vi har en skøn udsigt over Ringkøbing fjord, med Hvide Sande i horisonten og lyset fra Nr. Lyngvig Fyr.
Denne gode placering ønskede vi at drage fordel af, og derfor blev den ene ende af huset samt en del af garagen indrettet til Bed & Breakfast. Vi har lige siden budt et utal af glade feriegæster velkommen til Præstegården.
Den store parklignende have på 18.000 m2, står til rådighed for husets gæster og andre interesserede kunder. Her er der rig mulighed for at udfolde sig aktivt med både fodboldmål, trampolin og golfgreen, hygge sig ved bålpladsen, eller finde en fredelig plads på én af havens mange bænke og terrasser. I haven har vi et rigt fugleliv og man kan være heldig både og se agerhøns, harer, ræv, pindsvin og rådyr.
På gårdspladsen har vi en lille udstilling af livagtige dyrefigurer i Corten-stål. Klik ind på fanen øverst på siden og se de forskellige modeller.

God fornøjelse!